keskiviikko 10. elokuuta 2011

Riistakameralla kuvaamassa metsässä 18.10.2010!

Oman riistakamera harrastuksen aloitin, sen normaalin luontovalokuvauksen ohella tuossa lokakuussa 2010. Itse asiassa koko riistakameralla kuvaus alkoi siitä, kun enoni, 73vuotta, oli kiinnostunut ko. kyseisestä laitteesta nimeltä: Safari KG-680VCamo 8.0MP.
Monta tuotevertailua vein hänen tuomittavaksi, ja sitten vain valittiin kaikkein paras, ei mikään huippu kallis, muttei mikään halppiskaan, kamera maksoi noin 170 €uroa.
Toisena varteen otettavana vaihtoehtona oli seuraavanlainen kamera kuin: 
StealthCam Prowler HD 8.0 MP.
Vertailu on antoisaa mielenrauhaa itsellensä, kun saa vertailla sitä mistä pitää, ja riistakameroidenkin vertailu ei ole siitä helpoimmasta päästä ollenkaan. Jossain on megapixeleitä vähemmän ja toisessa äärilaitaan, on salamaa ja on infrapunasalamaa. Itse neuvon kaikkia riistakameran hankintaa miettiviä henkilöitä valitsemaan tuon “infra” version. Se ei missään vaiheessa pelottele esim. peuroja karkuun, ja jos siis oletetaan että hommataankin salamaversio, se pelottaa ekalla kerralla, mutta mitä useammin välähtää, sitä uteliaimmiksi eläimet tulevat, ja eivät enää pelkääkään niin paljoa kuin alussa.
T: Antti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti