tiistai 22. marraskuuta 2011

-DigiExpo-messut- Helsingin messukeskuksessa 5.11.2011!

Moi!

Suomen ainutlaatuiset messut digikuvaamisesta avautuivat 4.11.2011 Helsingin messukeskuksessa ja kävijämäärä oli jotain suunnatonta.

Valokuvauksesta kiinnostuneet alan "pro" asiantuntijat tunsivat varmasti jo viikkoja aikaisemmin perhosia sisällään ja kuumotusta sormissaan ja varsinkin mahdollista "lompakkovajetta" lähiaikoina.

Kuvitelmissaan kuin satumaassa, isot ja pienemmätkin miehet olivat keskenään yhteisellä hiekkalaatikolla. Täsmälleen samalla objektiivien "pangolla" äijät pistivät freimejä (fps) poikittain ja kuului vain tasainen "räksräksräks", ihan samanlainen ääni kuin paparazzien kuvatessa julkimoita...  

Pieni valokuvaaja jäikin hieman hämmentyneeksi, kuin olisi ollut jossain kameramerkkien markkinoinnin "paratiisissa".


Messuilla oli vahvasti esillä kahden parhaimmistoon kuuluvien merkkien linssit sekä rungot, eli Canon ja Nikon. Linsseistä löytyi kokeiltavaksi seuraavat suuret putket 200mm, 300mm, 400mm, 500mm, 600m:metriin asti..

Nikon Corporation oli myös julkaissut juuri uudet ensimmäiset peilittömät järjestelmäkamerat Nikon 1 J1 ja V1..

Ensi tuntumalla esim: V1 tuntui tosi jämäkältä mangesiumrungon kanssa ja kameran paino häkellytti jopa ns. harrastelevia  ammattikuvaajia. No totuus puhuu painavaa asiaa, eli painavimmasta kamerasta saa tiukemman tunteen kuvatessa, eikä muoviliitännät taatusti natise ikävästi pakkasessakaan.

Tähän samaan "mini" järkkäriin tulee markkinoille tuo paljon huhuttu ja puhuttu FT1 adapteri, jolla voidaan liittää CX kennoiseen Nikon 1 kameraan vanhat ja tutut Nikon F bajonetilla kiinnittyvät linssit. Tämä saa ammattikuvaajatkin jo heräämään viimeistään jouluna ostamaan Nikon 1 V1:sen ja FT1 adapterin ja liittämään siihen Nikkor 50mm f1.8 objektiivin.

Kamera on niin pieni, että se ei vie kameralaukussa paljon tilaa ja on loistava "backup" - kamera.


Palattuani takaisin Nikon-kameramaailmasta maanpinnalle, huomasin seuraavaksi Canonin puolella suurtulostuslaitteet. Asiantunteva myyjä ymmärsi nopeasti "yskän" eli ajatukseni ja esitteli näppärästi Canon PIXMA PRo-1 / A3 tulostimen parhaat puolet.  Näytillä olevat, ko. koneella tulostetut valokuvat olivat laadultaan erittäin tarkkoja ja värit kohdallaan.  Tulostimen hinta on noin 900,00 €uroa.


Kaikkien mallien ja merkkien "herkkuja" katsellessa ei todellakaan voinut jäädä tyhjä tunne, päinvastoin. Kannustankin kaikkia hiukankin valokuvaamisesta kiinnostuneita, ammattilaisia tai harrastajia, piipahtamaan vuoden 2012 DigiExpo-messuilla. Sieltä saa hyviä vinkkejä ja asiantuntijoiden tietoiskuja.

Terveisin: Antti. K
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti