torstai 23. elokuuta 2012

23.8. Suojelkaa Ratamestarintalo Toijalassa!!

Tämän hetkinen puheenaihe Akaan kaupungissa on ratamestarintalon suojelu tai sen "purku" kuin demarit ja kokoomuslaiset haluavat sen niin ilmaista..

http://www.ratamestarin.blogspot.fi/

http://kaameinkamppa.blogspot.fi/search?updated-max=2012-08-02T06:29:00-07:00

Eilen 22.8. oli tapahtuma suojelun merkeissä itse talossa illalla 17-20.00, johon osallistui sankoin joukoin ihmisiä kuuntelemaan ja katsomaan mitä talo on syönyt vuosien varrella..

Joidenkin mielestä tämä arvokas talo on merkitsemätön Akaassa, joka on rakennettu n. 1876...

Onko tämä muka merkitsemätön kohde tässä kuppasessa kylässä jossa ei osata ajatella kuin omaa etuaan??


Pieni ihminen ei tajua että miksi ei voi olla kaupunkikuvassa kauniita puutaloja kuin vanhoja palaneita pirttejäkään ei saada purettua, jotkut vain haluavat kaavoittaa tontteja isoille kerrostaloille,, otetaan nyt esimerkkinä, Rauma, Pori, Turku, Vaasa,, ja miten siellä on suojeltu kohteita joissa on monia puurakenteisia taloja, monta korttelia silmänkantamiin, miksi ne saa siellä olla, ja miksi juur tässä kuppasessa kylässä halutaan päästä eroon näistä??

Täällä on ollut nyt ja aina menneisyydessäkin sellainen tapa että jos jokin on omassa kaupungissa niin se on liian lähellä, ei sinne tartte mennä,, kuin siinä itseään häpäisis että kävis kerrankin esim. Veturimuseossa joka on Akaan kaupungin menovaltti hoi te päättäjät!!Tämä kaupunki on kuin S ketju, ei mitään vastaan sanomista saa sanoa, muuten lentää ulos,, se on kuin kirosana joka on painettu verenpunaisella isoon lakanaan,, mikä tässä risoo??

Kävin Ratamestarintalon eilen kotasin läpi, yläkerta, kellari ja kaikki huoneet, henkeni salpautui kun näin ihanat hirret,, tämä on ehdottomasti niitä taloja jotka pitää suojella!!

Niin kuin Juha Kosonen, Akaan seudun Päätoimittaja, kirjoitti tässä vähän aikaa sitten osuvan kolumnin joka iski varmasti oikeaan paikkaan, oli todella hyvä, Juha laittoi kovaa tekstiä että tälläisiä taloja pitää kunnostaa ja niitä palaneita purkaa eikä jättää 2045 luvulle vielä mädäntymään...

T. Kulttuuritoimittaja, A. Kukila...


Viite: Ritva Ruposen tekstiin:

Ratamestarin talo sijaitsee Toijalan aseman välittömässä läheisyydessä ja se on yksi alueen vanhimmista rakennuksista, rakennettu n. 1876 – 80. Ratamestarin talo toimi 1900-luvun alkupuoliskolla postitalona ja on merkitty alueen kartoissa postiksi vielä 1930-luvulla. Ratamestari on luultavasti muut ta nut taloon 1914 kun aikaisempi ratamestarin talo muutettiin asemapäällikön taloksi. 

Akaan kaupungin omistuksessa oleva talo on ollut tyhjillään joulukuusta 2010. Alueelle tehtiin uusi kaava vuoden 2011 alussa. Kaavassa sekä ratamestarin että junanlähettäjän talo saivat suojelumerkinnän. Talot tulivat myyntiin ja kaupunki sai tarjouksia. Taloja ei kuitenkaan myyty vaan kaupunginhallitus päätyi äänestyksen jälkeen olemaan hyväksymättä tarjouksia. 

Nyt on noussut puheita ratamestarin ja junanlähettäjän talojen purkamisesta. Niiden epäillään olevan lahoja ja homeisia. Joidenkin mielestä ne rumentavat kaupunkikuvaamme ja antavat huonon kuvan kaupungistamme. 

Me emme ole samaa mieltä. Me toivomme että pihapiiri säilytetään rakennuksineen ja myydään jollekkin, joka on valmis sen kunnostamaan käyttöön. Kaikki saisimme nauttia vehreästä, kauniista pihapiiristä, palasta VR:n historiaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti