tiistai 28. elokuuta 2012

Peurablogi, riistakamera ja kauraa....

Moikka!

Tässä kesällä pienoista kojua tehdessä ajattelin että mitä eläintä alkaisi houkutella paikalle, ensin mietin erinlaisia peto-eläimiä, kuten jo käyneet, karhu, supi, kettu, kanahaukka, jne..

Mutta tässä viikko sitten riistakameraa katsoessani oli osuneet kojun eteen peurat, oiva polku kuvaamisen aloitukseen ilman oikeata kameraa vaikka sellaisia on jo kolmisen kpl...

Riistakameranhan olen omistanut jo kohta melkein 2v, suhteellisen monta vuotta,, ekana sain paljon peurakuvia vielä silloin enoni Kalevin syöttöpaikalla,, mutta nyt kun hän lopetti syöttämisen minä aloitin sitten uudestaan..

Siinä tehdessä rääpänäkojua, tiesin että vuoden sisällä peurat tottuisivat siihen kojuun sen verran hyvin että kun oikeat kuvauspäivät tulee kohti, ne eivät enään tule pelkäämään niin paljoa...

No tänään sitten sain luvan enoltani viedä syöttökaukalon ja vilja/kaurapöntön itselleni,, nyt riistakamerassa on 16GB kortti, johon mahtuu noin 12600 kuvaa..

Tässä jo esikuvia mitä sain kameraani viikko takaperin, ja minä huitomassa että sain kameran kohdilleen, siinä meni noin puolituntia ennen oikeata sijaintia:
Yllä oleva oli viimeinen paikka joka jää oletukseksi..
Edellinen paikka, ei hyvä...


Nyt odotellaan sitten kuin kuuta ja nousevaa mitä tulee kortille,, ensin houkutellaan peurat paikalle ja sitten vasta 2013 talvella petoeläimet..

Taidan vielä hommata jostain akun jotta ei tarvis vaihtaa koko ajan pattereita, kun oikee piuhakin olis valmiina jo...

Siihen olen suunnitellut kalanroippeita ja lihanroippeita, voi muuttua vielä, täytyy katsoa tarkemmin tiellä päälle ajettuiden eläinten perään jos niistä olis haaskaksi, mikä sen luonnollisempaa..

Jos nyt joku on kiinnostunut mitä riistakamera minulla on niin klikkaa seuraavaa: http://www.luonnossa.net/riistakamera.html

T. Antti Kukila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti