torstai 13. syyskuuta 2012

Matkamessut Barents 13-14.9.2012!

Kun innostuin kirjoittamaan blogia, niin sitä saatte... Eksyimme Saariselän Barents messuille tänään ja se oli aivan hyvä juttu..
Ruskan suosituin tapahtuma Saariselällä joka toinen vuosi järjestettiin jälleen keskellä Saariselän lomakeskusta..
Saamelaisuuden ja Barentsilaisuuden messujen sisältöä löytyi niin Norja, Ruotsi, Venäjän ja Suomen kielisenä,, huomio pohjoista kohtaan on kasvanut, mikä tietenkin näkyy niiden kiinnostuksena arktisia alueita kohtaan...
Kun käytiin toissapäivänä Pykeijassa, siis siellä Norjan puolella keskellä ei mitään, jäämeren rannalla, tänään vasta heräsi mielenkiinto että Barentsinmeri ja sen alue on tutustumisen arvoinen paikka...
Messuilla puoltakaan en ymmärtänyt kun siellä puhuttiin venäjää, saamea ja norjan mongerrusta,, värikkäät messut hyvinkin,, jäin seuraamaan yhtä esitystä kun ryhmä Nenetsiasta, Hanibtsö baabushka esiintyi,, siinä koostui osa saamelaisuutta ja venäläisyyttä,,, vaude!
Kahdelle päivälle messut tarjoaa paljon joka ihmiselle jotakin,, luettelen esiintyjiä: The Black Sheeps, Norjasta ja Jord, meänkielistä musiikkia Ruotsista muun muassa Heli ja Satu Aikio..
Tapahtuman virallisena suojelijana on Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö.. T. Antti.K

1 kommentti: